Cukinijų blyneliai - Kabak mucver

Cukinijų ir fetos blyneliai

Reikia:

4 nedidelių cukinijų ( apie 500gr)
1 svogūno
100gr fetos sūrio
30 gr fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
5 v.š. miltų
druskos ir pipirų
saujelės krapų ir petražolių
alyvuogių aliejaus kepimui


Gaminam:


Cukinijas sutarkuojame tarka, pasūdome ir sudedame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sultys apie 30 min. Tada dar gerai išspaudžiame sultys. Sudedame į dubenėlį.
Svogūną nulupame ir susmilkiname mažais gabalėliais. Susmulkiname petražoles ir krapus. Visa tai sudedame į dubenėlį su cukinijom. Taip pat sudedame trupintą fetos sūrį ir tarkuotą fermentinį sūrį. Viską išmaišome.
Sudedame kiaušinius ir miltus. Pagardiname dar druska ir pipirais. Vėl išmaišome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir su šaukštu dedame masę į keptuvę. Apkepame gerai vieną pusę, tada apverčiame ir apkepame kitą pusę. Iškepus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Aš dar tzaziki sumaišiau. Skanaus!



Our dinners are sometimes as simple as this - zucchini patties with feta. 

Zucchini patties with feta

What we need:


4 small zucchinis ( about 500gr)
1 onion
100gr feta cheese
30 gr any easily melting cheese
2 eggs
5 tbsp flour
salt and pepper
a handfull of dill and parsley
olive oil for frying

What we have to do:


Grate the zucchinis and season with salt. Put then into a colander and leave for 30 minutes to drain. Then squeeze the zucchinis to get rid of the juices.
 Put the zucchinis into a bowl and add the chopped onion, eggs, flour, and the cheese. Then add the parsley and dill, season well. Mix it all together until combined.
Preheat the pan with some oil and use a tablespoon to make patties. Fry them well on each side for about 4 minutes. 
Serve warm with yogurt, tzatziki or sour cream. Enjoy!


Komentarai