Sodininko kebabas arba Bahçivan kebabı


Turkijoje kebabas nebūtinai reiškia mėsos gabalas užmautas ant iešmo, keptas, paskui susuktas į lavašo duoną. Tai tiesiog nedideliais gabalėliais pjaustyta mėsa, jautiena arba aviena! Kadangi jau liepa baiginėjasi, tai reiškia, kad sodai ir daržai pilni gėrybių. O kai gėrybių pilna, tai jas reikia valgyti. Turkijoje yra keletas patiekalų, kurie tobulai tinka tokiam metui, vasariško troškinio (tr. yaz turlu) receptas yra mano knygoje Turkijos Virtuvė, o šiandien rašau apie Sodininko kebabą, kuris pagal mus būtų tiesiog daržovių ir jautienos troškinys. Geriausias dalykas yra tas, kad čia dedi tai, ką turi ar randi savo sode - pupeles, žirnelius, cukinijas, baklažanus, paprikas, pomidorus, jei norisi tiks ir bulvė, morka, keli gabalėliai mėsos, kad mėsiavalgiai būtų laimingi ir štai puikiausias patiekalas! Skanaus!

Sodininko kebabas


6-8 asmenims

Reikia:

200g liesos jautienos
2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
2 česnako skiltelės
2 nedidelės morkos
1 didelė paprika
2 mažos cukinijos 
didelė sauja šparaginių pupelių (arba ankštinių pupelių)
2 dideli pomidorai
1 valg.š. pomidorų pastos
apie 1 st vandens
1 st žirnelių
druska ir juodieji pipirai pagal skonį
1 arb.š. džiovinto čiobrelio
3 lapelių šviežio baziliko

Gaminam:


Nedideliais gabalėliais pjaustytą jautiena sudėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepinkite apie 5 minutes kol šiek tiek apskrus.
Per tą laiką nulupkite svogūną, česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į keptuvę ir toliau kepinkite. Nulupkite ir riekelėms supjaustykite morkas. Iš paprikų išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite cukinijas. Sudėkite daržoves į keptuvę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliu ir baziliku. Pamaišykite. Toliau kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Ankštines arba šparagines pupeles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir jas sudėkite įkeptuvę su kepinamomis daržovėmis.
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę, kartu su pomidorų pasta. Išmaišykite, pakepinkite dar apie 2-3 minutes, tada supilkite vandenį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis apie 15-20 minučių ant nedidelės ugnies. Per tą laiką daržovės ir mėsa jau turėtų būti minkšta. Pačioje pabaigoje sudėkite žirnelius, dar patroškinkite apie 3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Troškinys paruoštas. 
Pateikite su ryžiais arba šviežia duona. Šalia pateikite natūralaus jogurto! Skanaus!


In Turkey kebab doesn't have to be just a huge piece of meat and a skewer grilled and then served with lavash bread. Kebab is basically pieces of meat that are cooked in many possible ways. Gardener's kebab is more like a stew that is filled with all possible seasonal vegetables - peas, green beans, zucchini, carrots, tomatoes, peppers, you can also add some eggplant, potatoes. A piece of meat to make meat lovers happy and you have a healthy filling meal! Kebab gardener's way.

Gardener's kebab


serves 6-8

What you need:

200g lean beef
2-3 tbsp olive oil
1 large onion
2 garlic cloves
2 small carrots
1 large sweet pepper
2 small zucchinis
a large handful of green beans
2 large tomatoes
1 tbsp tomato paste
about 1 cup water
1 cup peas
salt and black pepper to taste
1 tsp dried thyme
3 leaves of fresh basil

What you have to do:

Place small pieces of beef into a large pre-heated pan with some olive oil and fry for 5 minutes. Meanwhile, peel onion and garlic. Cut them in small pieces and add to the pan. Peel and slice carrots, deseed sweet pepper, and cut it into small pieces. Cut zucchinis into bite-size pieces. Add vegetables to the pan and stir well. Season with salt and black pepper, thyme and basil. 
Cut green beans into small pieces. Peel tomatoes and cut into small chunks. Add beans and tomatoes to the pan together with tomato paste. Stir a bit, cook for a few minutes then add water. Cover the pan with a lid and cook for 15-20 minutes on a low heat. When meat is cooked through and vegetables are soft, add peas, cook for 3 more minutes and then remove from the heat.
Serve the stew with some rice or bread. Add some yogurt on the side. Enjoy!

Komentarai

Rašyti komentarą