Vištienos ir morkų pyragėliai

Ką jus darote su vištienos likučiais? Na išsikepate vištą, jos visos per vieną vakarienę nesuvalgote. Prisipažinsiu, kad aš tikrai negaminu su likučiais salotų, ar sriubų, retkarčiais sumuštinį pusryčiams pasiruošiu, bet paprastai tai tik pasišildau. Tiesiog man patinka paprasta vištiena. Tačiau šį kartą pasidaviau pagundai kažką kito padaryti. Vakarienei suplanavau sriubą, taigi šie pyragėliai tiesiog tobulai tiks kaip pagardas, vietoj duonos. Ir šiaip jei liks tai ir su arbata suvalgysim. Taigi tikrai skanu!

Vištienos ir morkų pyragėliai


( apie 20)

Reikia:


1 keptos ar virtos vištienos krūtinėlės ar kitos dalies mėsos ( apie 150-160 g)
1 svogūnas
2 morkos
aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto rozmarino
druskos ir juodųjų pipirų
1-2 valg.š. vištienos sultinio arba vandens
500g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
2 valg.š. linų semenų

Gaminam:


Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite.
Nulupkite ir susmulkinkinkyte svogūną. Nulupkite ir sutarkuokite morką. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 2 minutes kol suminkštės, tada sudėkite morkas ir toliau kepkite apie 3 minutes. Jei matysite, kad keptuvė darosi sausa, įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens. Pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu. Įmaišykite vištieną. Išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atvėsinkite. Įmaišykite kiaušinio baltymą, tuo tarpu trynį palikite pyragėliams aptepti. 
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiapampį. Ilgajame krašte sudėkite dalį įdaro ir sukite 2 kartus, kad įdaras pilnai užsidengtu. Nupjaukite likusią tešlą, turite gauti ritinėlį. Supjaustykite rytinėlį į pyragėlius. Pakartokite su likusia tešlą. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ištieskite kepimo skardą kepimo popieriumi. Sudėkite pyragėlius. Kiaušinio trynį sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir aptepkite pyragėlius. Apiberkite linų semenimis.  Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes. 
Skanaus!

What do you do with chicken leftovers? I don't make salads or soups, I simply eat it the way it is. Boring as it is, but that is me. Today, though, I decided to try something different as our dinner is going to be just soup ( or even soup!), so little cakes can make a good company. Extra carrots and onions to avoid dry filling, some flax seeds on the top and a good old puff pastry that saves so many cooks. Great snack time meal, next to your tea, or soup. Enjoy!

Chicken and carrot pastries


( makes about 20 )

What you need:


1 cooked chicken breast ( about 150-160 g)
1 large onion
2 carrots
oil
1/2 tsp dried rosemary
salt and black pepper
2 tbsp water or chicken stock
500g puff pastry
1 egg
2 tbsp flax seeds

What you have to do:


Cut the chicken into small pieces. 
Peel and finely chop the onion. Peel and grate the carrots. Preheat a pan with some oil and add the onion. Cook them for 2 minutes, then add carrots. Continue cooking for 3 minutes, then season with salt and black pepper, add rosemary and some chicken stock or water when the filling seems to be getting dry. Add the chicken and remove from the heat. Cool a bit. Add the egg white and mix it ( reserve the yolk for brushing the top of the pastries). 
Roll out the puff pastry sheets into rectangles and add the filling on one side. Roll them 2 times into a log and cut into small cakes. Repeat with the remaining puff pastry.
Arrange the pastries onto a tray lined with some parchment and brush with the egg yolk mixed with some water. Sprinkle with flax seeds.
Preheat the oven up to 200C and bake in the oven for 20-25 minutes until golden brown. Enjoy!

Komentarai