Pogaca - bandelės su krapais




Būna dienų kai namuose nelieka mielių, tai turkės turį puikų receptą bandelių, kurias puikiai galima iškepti tik su kepimo milteliais. Krapai čia taip pat nepaprastai tinka, ypač su kokiu nors aitresnio sūrio įdaru.

Turkiškos bandelės su krapais

10 bandelių

Reikės

200gr sviesto
200ml naturalaus jogurto
1 pakelio kepimo miltelių
100ml aliejaus
2 kiaušinių
4-4,5 st miltų ( aš maišiau baltus miltus su nesijotais 3:2 santykiu)
1 a.š. druskos
1 v.š. smulkintų krapų ( nebūtina)

1 kiaušinio aptepimui
įvairių sėklyčių apibarstymui ( nebūtina, bet skanu, aš naudojau linų sėmenis ir sezamo sėklas)

Įdarui:

balto sūrio
fermentinio sūrio
krapų

Gaminam:


1. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su druska ir kiaušiniais, tada sudėti jogurtą, aliejų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
2. Po truputį berti miltus ir krapus. Turi gautis minkšta, tačiau nelimpanti tešla. Dėti tešlą 30 min į šaldytuvą.
3. Padalinti tešlą į 10 gabalėlių. Tradiciškai šios bandelės būna pusmėnulio formos, jei yra su įdaru. Taigi suformuojame apskritimą rankomis, dedame sūrio gabalėlį, žalumynų ir sulenkiame. Lengvai paspaudžiame kraštus. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei darote be įdaro, tiesiog suformuokite apvalias bandeles. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sėklytėmis.
4. Kepkite 170C orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus! Valgykite šiltas arba kitą dieną pašildykite prieš valgydami mikrobangų korsnelėje arba orkaitėje.

Komentarai