Keptas helim sūris su mėtų pagardu | Fried Haloumi with mint relish

Helim sūris yra kilęs iš Kipro, tačiau populiarus tiek Graikijoje, tiek Turkijoje. Žinoma, turkai dažnai jo nežino, nes paprasčiausiai vertina savo tradiciškus sūrius ir būtinai klasik. Todėl ir daugybė turkiškų sūriu paprasčiausiai ir vadinami beyaz peynir - balti sūriai, tačiau jų skonis, minkštumas skiriasi. Vieni skaniau pusryčiams, kiti tiks ant duonos tepti ar su arbūzų bei melionu ragauti. O štai helim, kitur dažniau Halloumi vadinamas, yra toks sūrus gaminys, kuris visiškai man neskanus, jei valgomas tiesiog iš pakuotės, o jo skonis atgyja apkepus. O jei dar pagardinus gaiviomis vasaros daržovėmis arba vaisiais, bei mėta, jis tiesiog dainuoja burnoje. Taigi šiandien pasitinku Stambulietiškus karščius šiomis salotomis. Skanaus ir jums!



Keptas  Helim sūris su mėtų pagardu


4 asmenims, kaip užkandis

Reikia:


250g helim arba halloumi sūrio
1/3 raudono svogūno
2 vyšniniai pomidorai
1/3 aitriosios paprikos
saujelė šviežių mėtų
3 valg.š. alyvuogių aliejaus
3 valg.š. citrinų sulčių
1 valg.š. granatų padažo
druskos ir juodųjų pipirų

Gaminam:


Supjaustykite hellim/ halloumi sūrį 5 mm storio riekelėmis. Įkaitinkite keptuvę, šiektiek apšlakstykite aliejumi. Sudėkite sūrį ir apkepkite kiekvieną riekelę apie 1-2 minutes iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Atidėkite lėkštėje.
Smulkiai sukapokite svogūną, pomidorus, aitriąją pariką. Sudėkite į dubenėlį. Smulkiai sukapokite mėtas. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, granatų sirupą, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Druskos daug nedėkite, nes pats sūris yra gana sūrokas.
Pagardu apšlakstykite kepintą sūrį. At viršaus uždėkite dar kelis mėtų lapelius. Iš karto pateikite. Skanaus!

Fried Halloumi with mint salsa


serves 4 as an appetizer

What you need:

250g halloumi
1/3 red onion
2 cherry tomatoes
1/3 chili pepper
a handful of fresh mint
3 tbsp olive oil
2 tbsp lemon juice
1 tbsp pomegranate molasses
salt and pepper to taste

What you have to do:


Slice halloumi in 5 mm slices. Preheat the pan with a light drizzle of olive oil. Fry each slice for 1-2 minutes until browned a bit. Set aside.
Finely chop onion, tomatoes, chili pepper, mint. Mix it all in a bowl. Add olive oil, lemon juice and pomegranate molasses. Add salt and black pepper. Be careful with salt as halloumi is already salty enough. Put the salsa all over the fried cheese. Add some extra mint leaves. Serve immediately. Enjoy!


Komentarai