Turkiškos Bulvių Salotos

Svarbiausias dalykas bulvių salotose yra citrinos sultys ir alyvuogių aliejus. Jei pavyksta tiksliai subalansuoti jų kiekį, gaunate nuostabiausias, gaivias, vasariškas salotas tinkančias tiek piknikams, tiek svečiams pavaišinti. 

Bulvių salotos


6-8 asmenims

Reikia


6 vidutinio dydžio bulvės, virtos
6 marinuotos žaliosios paprikos (žiurėti nuotrauką)
apie 12 žaliųjų alyvuogių su kauliukais (kauliukus visgi teks išimti)
1 saujelė krapų
1 saujelė petražolių
sauja svogūno laiškų

Padažas
50 ml citrinų sulčių
80ml alyvuogių aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminam:

Virtas bulves atvėsiname, nulupame ir supjaustome kąsnio dydžio kubeliais. Marinuotų paprikų kotelius nupjauname, paprikas supjaustome riekelėmis. Iš alyvuogių išimame kauliukus ir perpjauname per pusę, jei alyvuogės didelės, supjaustykite smulkiau. Petražoles, krapus, svogūnų laikškus mulkiai supjaustome. Viską sudedame į dubenį.
Sumaišykite citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išplakite. Supilkite ant bulvių salotų ir išmaišykite. Paragaukite, jei reikia dar įpilkite citrinų sulčių, turi jaustis maloni rūgštelė. Skanaus!
p.s galite salotas dar pagardinti virtu kiaušiniu.



The price of potatoes has been a non stop topic in Turkey for over a week as it reached the heights that locals have never seen before. The vegetable that was considered a cheap staple, turned out to be almost a luxury item for lower income families. We will see what the future brings but I am somewhat happy that I like potatoes only once  in a while. Especially if we are serving potato salad Turkish style.

Turkish potato salad


serves 6-8

What you need


6 medium-sized potoatoes
6 pickled green peppers (see the photo)
12 green olives
1 handful of dill
1 handful of parsley
1 handful of spring onions

dressing:
50ml lemon juice
80 ml olive oil
salt and black pepper to taste

What you have to do:


Boil, cool and peel the potatoes. Cut them into bite size cubes. Slice pickled peppers, cut stoned olives into smaller pieces. Chop dill, parsley and spring onions. Combine everything in a salad bowl. 
Mix olive oil, lemon juice, salt and black pepper. Drizzle the dressing over the potato salad. Mix it well. Taste to correct seasoning, if nescessary add some lemon juice. You have to aim for a pleasantly tart flavor. 

p.s. If you want, you can also add some boiled eggs.

Komentarai